Φιλέτο τόνου με σπανάκι και σουσάμι
Φιλέτο τόνου με σπανάκι και σουσάμι
Υλικά:
500 γραμμάρια φιλέτο τόνου
1 κιλό σπανάκι
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
0.5 κουτάλι του γλυκού πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο χτυπημένη
30 γραμμάρια σουσάμι
50 mL sauce σόγιας
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το grill σε μεσαία θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
Πλένουμε το σπανάκι. Ξεπλένουμε τα φιλέτα του τόνου, τα στεγνώνουμε και τα μαρινάρουμε στη sauce σόγιας. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το σουσάμι.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το σκόρδο στο μισοφέγγαρο ταψί. Προσθέτουμε το σπανάκι , πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγο σε μεσαία θερμοκρασία.
Ψήνουμε τα φιλέτα τόνου σε προθερμασμένο grill στους 250οC για περίπου 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Τεμαχίζουμε τα φιλέτα και τα σερβίρουμε με το σπανάκι.