Τσιπς γλυκοπατάτας με sauce avocado

Back to Blog
τσιπς γλυκοπατατας με αβοκαντο

Τσιπς γλυκοπατάτας με sauce avocado

Υλικά:

2 γλυκοπατάτες
1 αβοκάντο
3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτάλι της σούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε  το grill σε μεσαία θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λωρίδες 2 εκατοστών. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και στο σκόρδο και μαρινάρουμε τις γλυκοπατάτες στο μείγμα.
Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ταχίνι  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.


Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες στην προθερμασμένη σχάρα για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μετά το ψήσιμο τις τοποθετούμε σε πιάτο και σερβίρουμε με την sauce αβοκάντο

Share this post

Back to Blog
Μετάβαση στο περιεχόμενο