Πέστροφα με σπαράγγια

Back to Blog
πεστροφα με σπαραγγια

Πέστροφα με σπαράγγια

Υλικά:

2 Πέστροφες
500 γραμμάρια λευκό σπαράγγι
500 γραμμάρια πράσινο σπαράγγι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι του γλυκού πιπέρι
1 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη
30 γραμμάρια βούτυρο
Δενδρολίβανο


Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε  το grill σε μεσαία θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια.
Γεμίζουμε τις πέστροφες με τις φέτες του λεμονιού και το δενδρολίβανο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε τις πέστροφες με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα σπαράγγια στην προθερμασμένη σχάρα του grill και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τσιγαρίζουμε τα λευκά σπαράγγια με το βούτυρο στο μισοφέγγαρο ταψί. Τα καλύπτουμε με φέτες λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη τα πράσινα σπαράγγια.
Τοποθετούμε τα ψάρια στην σχάρα του grill και τα ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά.
Μετά από περίπου 20 λεπτά προσθέτουμε τα πράσινα σπαράγγια στα λευκά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά στο μισοφέγγαρο ταψί.

Share this post

Back to Blog
Μετάβαση στο περιεχόμενο